Varför heter det egentligen “klämdagar”?

Kan det vara så att namnet “klämdagar” har tillkommit för att man oftast måste klämma i sig i brallorna efter all god julmat?

Själv har jag definitivt ökat i omfång under julen. Men jag tror inte att det har med självaste maten att göra, utan jag tror hellre att boven heter Godis. Helst när man har sån otur som jag när man ska göra eget godis, att det blir misslyckat, och man bara måste äta upp det som inte går att bjuda bort??

Julen har, mot alla odds och ickeplanering, förlupit bra. När jag till sist fick julbrödet gjort, så kopplade jag av totalt, satt i soffan och fattade inte att det bara var nån dag kvar till självaste julafton. Jag fick mig ett Rude awakening dagen innan och paniken började göra sig påmind igen. Men allt gick bra i alla fall, förutom att vi blev utan revbensspjäll. Det såg Tinnie till. Vi blev utan 2 kg revbensspjäll. Sa jag att Tinnie fixade det?? Det tog flera dagar innan jag förlät henne.

Om några dagar är det i alla fall Nyårsafton, och jag har fått ledigt!! Det kändes så himla tokigt att jag var ledig på julen när inte grabbarna var hemma, men när det är nyår och de äntligen har kommit hem, ja då ska man jobba! Jag vill ju vara hemma med dem och fira in det nya året! Samtidigt har det varit mysigt att vara på jobbet med och fira in det nya året med tjejerna där.

Alla förväntningar då, på det nya året? Jag känner nästan att jag får en allergisk reaktion när jag läser statusar på FB eller liknande om att “snart är det nya året här, hoppas att allt blir bättre då!”. Men va fan! Det är ju bara ett datum?? Om det är den 31a eller den 1a, ska det verkligen spela nån roll?? Det blir ju vad man gör det till i alla fall..

Men hörrni, ha det så bra så länge, så ses vi i cyberrymden!! :-)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>