Sova kan man göra sen….

Dagens lucka i almanackan gapade tom, inget uppskrivet namn på dagens datum. Jag tog den själv, trots att jag jobbat och klivit av kl 4 inatt. Men en ska inte klage, det är första gången det blir så, annars har jag Mycket trevliga stallkamrater som ställer upp när det gäller! Och på tal om stallkamrater, så kommer det äntligen en till kamrat och pålle till oss nu i veckan. Snabba ryck, det blev bestämt i helgen! Men det är väl så det brukar kunna vara.

Andra stallkamrater att prata om, vittrorna, har besökt oss inatt igen efter att det varit lugnt ett tag nu. Knuten/flätan har lite annan karaktär, den är lite grövre och inte delad på 2 utan mer snurrad runt, eller hur man ska säga…

IMG_0963[1]

 

Här håller jag flätan rakt ut från Traderas hals. Mäktigt va? Jag blir alldeles till mig i trasorna när jag ser sånthär!!

Man kan ju jämföra med den förra jag knäppte på, den såg ut såhär:

IMG_0868[1]

 

Den nedre knäpptes den 20 februari, så det verkar komma med en månads uppehåll. Men mest rörelse verkar det vara på våren av nån underlig anledning. När man var liten och hörde historier om sk stalltomtar, då var de mest jul-relaterade och historier om flätade svansar och borstade hästar vars mat var iordningställd som berättades. Varpå en tomtesugen 12-åring ställde ut en tallrik risgrynsgröt till mammas stora förtret. Inte fick man se nåt heller, det ända som hände var att gröten stod orörd morgonen efter och allt som oftast stenfrusen.

Men hos oss verkar de trivas!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>