Synd om lilla vovven…

Nu är det synd om Tinnie. För ett tag sen så hittade jag en knöl på hennes bröstkorg när jag kom hem en natt efter jobbet, och fick nästan ångest över att jag inte hittat den tidigare! Vi ringde till veterinären på morgonen och fick tid att komma dit på undersökning. De trodde där att det var juvertumör och de gjorde röntgen för att se om det hade spridit sig till lungorna. Skulle det vara så, då gör man ingenting. Man låter naturen ha sin gång.

Visst kan man vara irriterad på djuren ibland, de är ivägen, drar in en massa smuts och så vidare, men när det kommer till kritan så skänker de så mycket glädje med, Tinnie till exempel, är så mysig att ha med sig ut på ridturer och sitta och gosa med. Hon är numera inte rädd för Kajsa heller utan har vant sig med henne och pussar på henne ibland.

IMG_1270[1]

 

I helgen hade vi det jättemysigt i stallet hon och jag, städade, pysslade lite inför Viggos hitkomst. Naturligtvis så måste man ha en kaffepaus med tillhörande bulle! :-)

Hur det nu blev så fick hon operera sig igår, Daniel lämnade in henne vid 8 och vi fick hämta en gråtande och mycket smärtfylld hund på vet stationen strax innan de stängde. Det visade sig att de hittat 4 tumörer och den största tumören var ingen tumör, det var en varböld. Tur att den inte sprack under operationen, då hade det inte blivit roligt. De har tagit bort hela högersidan, juver och allt, och sen sytt ihop henne, eller rättare sagt stiftat ihop henne. Hon hade ju ont, naturligtvis, gick omkring här hemma och ylade och smågnällde ända in på natten. Stackarn. Idag är det lite bättre, hon får smärtstillande och verkar svara bra på den.

Men allt har gått bra och det är ju huvudsaken. Nu ska hon gå med dumstrut i 10 dagar och vara “sjukskriven” lika länge. Bara gå korta promenader i koppel och ta det lugnt. Lika bra det, man får ju tänka på att hon i alla fall är 9 år. Vissa kanske tycker att man är dum som lägger ner så mycket pengar på en sån gammal hund, men hon är one of a kind, och det vill inte jag i alla fall, slösa bort! Nu ska vi vänta ca 6 veckor så ska de ta andra sidan också, om det inte är så att det var väldigt elakartade tumörer de tog bort, då vill de heller inte operera mera. Då får det vara. Så nu hoppas vi på det bästa. Tur att djur har bra läk-kött!

IMG_1190[1]

 

Och så har de ju varit påsk med, såklart hittade vi en liten påskkärring här inne!

Knäppte kort på Kajsa förra påsken i samma sjal, och det är roligt att se skillnaden!

IMG_1203[1]

 

 

Nu innan helgen så flyttade 3 hästar från stallet så nu är det bara min och Tradera kvar. Men Viggo, den lilla minishettisen kommer troligtvis till oss nästa helg, och det blir bra, med lite mera hästar igen! Sen finns det 2 platser över lediga, och det vore ju bra att få uthyrt till vintern i alla fall. Jag vill inte fylla stallet själv… Även fast man är sugen!

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>