Dag ett med föl :-)

Det är en helt ny värld som öppnar sig när man har med föl att göra, verkar det som. Det är verkligen en bäbis!

Jag åkte till stallet idag för att röja lite gammalt hö, betala hyran och vara med pållarna litegrann. Jag tog in Jess i stallet och hon är liksom lite osäker, vill inte gärna bara klampa in, utan tar det verkligen försiktigt. Man får vänta in henne. Och det är väl lika bra, varför stressa?

Så idag har vi gått en liten sväng, borstat kroppen och manen lite samt tvättat och smörjt såret hon fick igår. Vi övade lite på att stå uppbunden med. Det gick bra, men det är klart nog gick hon omkring lite. Men ingen panik i alla fall när hon märkte att hon stod fast. Bra. Vi tog oss även en liten titt på omgivningarna med, i alla fall vägen utanför. Tränade lite lite grann på att gå i grimman och göra halt. Hon är jätteduktig, fattar nästan direkt vad man ber henne om!

Det kommer att gå bra dethär, men samtidigt ta mycket tid. Som jag egentligen inte har, men roligt är det så det får ta lite tid då. Kajsa kommer att få följa med sen när det är dags att ha dem inne i box så hon inte blir trampad på. Eller, äh, hon kommer att få följa med ändå! Det gäller att inte hon går in i hagen bara.

 

This entry was posted in Solstallet and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>