Midsommarvecka – igen

Vi är redan inne i mitten på Juni, till helgen är det midsommar – igen… (gudis å, va det går fort!!)

Sommarstormen är här, som sig bör, och jag håller mig mest inne. Vi är hundvakt åt Cindie för tillfället, då mamma och pappa reser runt i Canada. De har hälsat på Kim och Jessica och passat på att se sig omkring.

Kajsa blir större och större, hon är ju en liten tjej nu, en tjej som vet vad hon vill. Förra veckan var vi upp på sjukhuset för att kolla hur njuren som hon har kvar funkar. De satte en sk “infart” på henne och hon fick ett medel insprutat. Efter några timmar fick vi komma tillbaka och lämna lite blod, och efter ytterligare några timmar lämnade vi blod igen. När läkaren efter helgen ringde och berättade att de var jättenöjda med reslutatet släppte en stor sten från mitt bröst. Enligt läkaren ser det så bra ut så att hon behöver inte göra om just den kontrollen förrän hon blir runt 15 år! *whoop whoop* Njuren är FRISK!!

Vi gjorde en koll på blodtrycket också, och det såg fint ut det med! Kajsa vet precis vad som gäller, satt helt stilla och pratade inte ens när maskinen tog testet, och efteråt knallade hon vant bort till “leksakskistan” för att välja sin lilla sak. Nu har hon ju varit där så mycket så att hon har det mesta ur den där lådan, även i det undre lagret, så då var det dags att välja från hyllan där de lite större barnen kan välja från. Sköterskan tog ner en ask med lite små plastdjur, och tog upp en efter en, och sa “-Den här? Eller kanske denhär?”

Hon fiskade upp 3 olika små djur, varpå Kajsa säger; “-Jag tror jag tar dehär!”

IMG_3576[1]

Som belöning för att hon hade varit så duktig vid blodprovet så åkte vi och red på Duro, lilla favoritponnyn!

IMG_3577[1]

IMG_3580[1]  IMG_3587[1]

Alla hästarna är på sommarbete och jag har hunnit städa ur en box i alla fall, det känns skönt att veta att man inte har allt kvar i alla fall. Det luktar gott och är vitt och fint i stallet, eller i alla fall i Brunas box. Det tog sin lilla tid, då det inte går att fösa ut vattnet från boxen, utan jag fick liksom skyffla upp det på en spade, i en hink och bära ut. Men, det gick bra i alla fall, och jag tror att hästarna blir nöjda över att få en ren och fin box igen.

Drömmen vore ju att ha ett eget ställe, ute på landet, med eget stall, eller i alla fall lösdrift. Att kunna sitta på bron och titta på hästarna i hagen, med en kopp kaffe i handen och kanske slötitta i tidningen. Va? Vore det inte härligt? Naturligtvis ska ju solen skina och det ska alltid vara varmt. Vintern finns ju liksom inte när jag tänker på ordet idyll. Det här med att gå upp tidigt, -20 grader ute, lägga på täcke, kolla så att det finns tillräckligt med hö, kolla så att inte vattnet frusit, laga eventuellt trasig hage = ingen el på tråden, det finns inte… alls…

IMG_3499[1]

Nä, nu ska jag och Kajsa åka till stallet och ta in Lill-Brunisen för lite laserbehandling, då hon är lite halt, verkar ömma på en kota i frambenet. Hoppas det blir bra snart…

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>