Skäms – eller mycket att göra.

Huj.

Länge sen jag skrev nåt nu såg jag. Kanske bäst att utnyttja stället att skriva på när man ändå betalar för platsen liksom…

Hursom, det har inte blitt så mycket som en enda rad på nästan ett helt år. Varför? Ingen aning, kanske för att jag haft lite att göra, och i det närmsta bojkottat datorn helt. Nå, Nygatan is no more, nu är vi Tjällbor. Har hästarna hemma på gården och en dröm jag haft sen jag varit liten har äntligen gått i uppfyllelse! Stolta ägare blev vi i November förra året (-17) och snön var lite sen de året, men det var som att trycka på en knapp när vi väl började packa in i vagnen, DÅ kom snön. Jag körde fast på den nya gården, svor och var ändå lite glad att vi hade köpt till en traktor. Tills jag öppnade dörren, såg alla spakar och knappar och inte visste alls vad jag skulle med allt till, ensam. Så jag sket i det och ringde efter hjälp istället.

Vintern kom alldeles säkert, snön bara vräkte ner, och enligt grannar och förra ägare så har det inte kommit så mycket snö här på säkert 20 år. Kul.

Ännu fler fastkörningar hade vi att vänta, bland annat en med traktorn som fastnade intill grannens hästhage. Den kvällen snöade det i sidled, men var som tur inte så kallt, men ändå… Grannen, som är erfaren traktorförare, kom och drog bort vår lilla gammskrutt.

Vi hann inte alls med all snö, och inte att ta bort den heller. Vi har lärt oss köra traktor i vinter i alla fall, men inte kunde vi det från början heller, så skottningen blev som den blev. Rätt bra ändå med tanke på förutsättningarna, men nånstans att rida, det har inte funnits, mer än ett fyrkantsspår i paddocken, där för övrigt 2 hästar har gått, och då bär det sig inte bättre än att man så snällt får flytta på dem innan man rider. Litet projekt alltså, att rida. Kändes väl lite sisådär, när man ändå har en gård med både en paddock och en ridplan. Men grillplatsen skottade jag fram i alla fall :-) Där har vi haft det jättemysigt i vinter!

IMG_4630[1]

 

Som tur var så hade vi trots allt en fin vinter, och en snabb vår, och nu är det äntligen sommar igen!!

IMG_4952[1]

Såhär såg det ut när det var som värst, när snön rasat från taket och vi i princip var insnöade.

 

IMG_5034[1]         IMG_5121[1]

14/4                                                                              15/5

På en månad försvann all snö, OCH det blev torrt! Det stadiga uttrycket denna vinter var  “-Det kommer mer snö till veckan”, och som jag har hatat den frasen. Men nu är det nästan åt andra hållet, det har inte kommit regn förrän idag, sen det kom nederbörd i form av snö sist, så det är torrt, torrt, torrt, i marken. Gräsmattorna är gulbruna och jag börjar oroa mig (ännu mera) för höskörden. Det vore väl själva den om den skulle jäklas och man står där till vintern utan mat till hästarna… Tydligen ska det bli höbrist, har jag hört… Hoppas det löser sig.

Kajsa fick sig en alldeles egen liten ponny, som följde med huset liksom, lille Tommie. Han är hennes stora kärlek, och hon har växt med uppgiften att ha en egen häst. Det har varit jätteviktigt för henne att i vinter ta in honom själv på kvällarna, för som hon säger: “-Det är faktiskt jätteviktigt mamma, att jag tar in honom, jag är ju hans ägare”, så sant, så sant.

IMG_5047[1]

Livet har sin gilla gång, det har som sagt blivit vår och sommar, och idag har jag gått på föräldraledigt i 5 veckor, sen kommer mina 4 veckors semester, så denna sommar är jag långledig minsann! Ända till i slutet på Augusti! Ska bli skönt, och lite ofattbart är det i nuläget, att jag faktist är ledig, det har inte gått in än. Men det kommer väl :-)

IMG_5163[1]    IMG_5179[1]

Under mitt sommarlov så ska jag skörda det jag sått i landet, städa ur logen, ha slåtter och ta in hö, gjuta stallgolvet i Brunas box, ha övrig stallstädning, kanske måla om där inne, klippa massor av gräs, fixa och dona, städa och feja, vara med Kajsa, bada och sola, och bara ha det skönt och göra saker som jag vill eller inte göra nåt alls!

På återseende!

 

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Skäms – eller mycket att göra.

  1. Hello to every one, it’s in fact a fastidious for me to pay a visit this web site, it
    contains useful Information.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>