Nu har det vänt igen

Midsommar har varit, denna firades på sedvanligt sätt med mamma och pappa, och brorsan, och, surisar :-)

Kajsa sov för första gången över hos mormor och morfar i husbilen och hon tyckte nog att det var lite mysigt, men bara till halv 5 på morgonen, då kom hon och mormor och öppnade altandörren. Lillgumman härdade ut bra kan jag tycka, för att vara första gången. Tur det inte var så långt, bara utifrån gården! Hon kom in och grät och sa “-Det gick inge bra”, men det tycker jag nog att det gjorde ändå.

Midsommar gick till största delen åt att oroa mig över slåttern. 1: Första gången, 2: hur får man fast alla saker?

Som tur va så kom pappa och brorsan och hjälpte till, det smordes i alla små hål som kunde hittas, i däck, i kopplingar osv. Sen var det bara att tuta och köra! Och det gick BRA!! Det var fint väder och blåste lagomt mycket, så torktiden var relativt kort ändå, vi vände bara höet 1 gång, sen var det dags att ta in! Smidigt, jag stod och hivade in i fläkten medans Daniel hämtade nästa lass med hösvansen! När allt var klart så kunde oron släppa lite, nu gäller det bara att höfläkten uppe på logen har gjort sitt jobb, och det tror jag att den har 😉

IMG_5315[1]

Det är ju inte “bara” att ta in hö heller, det ska ju gärna städas uppe på logen, och det behövdes nog, med tanke på allt småboss som blir av löst hö. Sopa och feja, syfta på gångbrädor och sopa en gång till… men jag va nöjd när det var gjort! Plus att det ju faktiskt var hö kvar, som jag gärna ville flytta på innan det kommer nytt dit upp. No need to say att jag varit rätt dammig och kliig va?

IMG_5304[1]

Snart är det dags för lägda nr 2, den på andra sidan lilla bäcken, att tas. Snälla, snälla brorsan har hjälpt oss att dra ner nya delar till bron så att man kan köra över med traktorn, och även varit där nere och kapat bort lite träd som varit ivägen.

Nog för att det ur trivselsynpunkt va lite synd, det var så mysigt där nere, men krasst sett, hur ofta är man där nere och njuter av det fina?

IMG_5346[1]

 

Så, nu får vi se om vädret håller i sig för kvällen, om det blir till att slå eller inte. Just nu ser det inte så roligt ut, det blåser och molnen är mörka, men det kanske drar förbi? Håller tummen att det blir bra!

Tjingeling! <3

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>