Husdjuren

Katten Igor är 15 år, född 1998,  och har svart angora-aktig typ av päls. Han är ett såkallat hittegods, fann honom sittandes ensam och jamandes i garaget, det enda som syntes på honom var ögonen och munnen, på långt håll. Det var oktober och ganska kallt ute. Jag hade inte hjärta att lämna honom utomhus, trots att vi hade en katt sen tidigare. När jag satt med honom i soffan under jackan och ringde runt till olika instanser, så insåg jag mer och mer att jag inte skulle kunna lämna bort honom. Så han stannade. Jag gissar att han endast var några veckor gammal då, alltså inte enligt reglerna att de ska vara 12 veckor.. Han hade fortfarande blå ögon och var kanske 10 cm längs ryggen. Inte visste jag vad jag skulle mata honom med heller så det fick bli lite uppvärmd mjölk från ett lock, och det klarade han galant, lite bubblor kom det ju förstås. Han fick ligga i min säng, under täcket och med jämna mellanrum så hämtade jag honom, gav honom mjölk och satte honom på lådan. Han har inte en enda gång gjort utanför! Än idag är jag hans “mamma” och han är den goaste katt jag någonsin haft!

 

s6300179-small

Igor fick vandra vidare 2015-07-02 pg a dåliga njurar

Hunden Tinnie är en korsning mellan Border collie och Finnspets, 75% border och resten finnspets, då´ra.

Hon är född 2005-01-02 och är mestadels svart, lite vita tecken på bröst och tassar. Det blev lite hastigt på att skaffa henne, en arbetskollega sa att det fanns en tjej vars hund just hade fått valpar, “-de är sååå söta, ska du komma och kolla??” Kört var det sen, jag blev ju alldeles upp över örona tokkär! Hade bara 2 månader innan måstat säga hej då till min trogna vän i 11 år, Molly, en Old Enlish Sheepdog, som nog hade de flesta sjukdomar. Allergi, klåda i öron och troligtvis livmoderinflammation, taskig andedräkt och döv. Men hon va gooo! Efter hennes bortgång så lovade jag mig själv att aaaldrig skaffa hund igen. Men det gick snabbt över. Man ska aldrig lova nåt man inte kan hålla.

s6303606-small

Namnet Tinnie kom jag på att hon skulle heta när alla andra förslag nobbades, vi hade en hund när jag var liten som hette Tinnie och det liksom låg bra i munnen när man sa det.

En kull valpar har hon haft, i augusti anlände de. 2 tikar blev det och pappan är en renrasig Border vid namn Lloyd. Fler valpar blir det nog inte, då de förstörde mer än det var kul. Hallens tapeter var trasiga i några år…

Favoritsysselsättningar är bl a åka bil, leka med bollen och att man kastar pinne till henne.

s6301794-smalls6301809-small

 

 

 

 

Tinnie fick vandra vidare 2015-08-17 pg a akut livmoderinflammation

Lillkatten som hon allmänt kallas, heter egentligen Tudor och är en kattdam född -10 tror jag det var, hon gillar inte att gosa. Inte när människan vill, utan bara när hon själv vill. Exempelvis när man sitter på “hemlighuset”. Då vill hon gärna in till en, stryker sig frenetiskt efter benen och sitter gärna i knät. Inte det roligaste kanske?

SONY DSC

Rocky B

Rocky B är ett tillskott i familjen som kommer från Öbacka Katthem. Aldrig nån gång har jag betalat för en katt? Men denna lille pys fick mitt hjärta att smälta! Så himla lik Igor, så lik att man tror att det är samme katt! Han kom till oss på mors dag 2016, som en present till mig själv <3

Rockyb

Då jag såg honom första gången var han helt rakad och mager och jätte-jätteskygg. Han har vandrat ute, ensam en hel vinter innan det var nån som tog sig an honom. Veterinären trodde att han i alla fall var 3-5 år gammal. Första tiden hade vi honom i ett rum i huset där han kunde få vara ifred. Där låg han och tryckte, medan vi gick in till honom, försökte kela lite och leka lite. Men mest fick han vila och vänja sig med alla nya ljud. Så småningom kom han sig ut i huset, där han fick vänja sig med ytterligare ljud. Värsta chocken fick han nog när Kajsa såg på Bamse och hans vänner. Alltså, dessa ljudeffekter! Gnissel, gnäll och skrammel! Inte undra på att han stack in under soffan?

Elva Vitnos

Elva föddes 2016-11-11 i Åre, Jämtland.

Henne såg jag på Blocket, eller rättare sagt hennes mamma. Valparna var inte födda ännu då jag ringde. Efter ett tag fick jag bilder på valparna och jag hade först tänkt en mer vit valp, men när jag sen såg dem i verkligheten, då var det henne jag föll för. Av nån underlig anledning? Det sägs att man får de djur man förtjänar, och jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna en så tjurig jycke? Hon är blandning på Border/bearded (mamman) och pappan är Aussie. Det måste vara pappans gener som slår igenom då det kommer till att vara bångstyrig. Men hon är fin ändå, och lättlärd, har kommit på nu i sommar att det är jätteroligt att simma! Hon hänger med mig jämt, hemma och på jobbet, lyssnar när hon vill och har en himla energi!

Elva

2 Responses to Husdjuren

  1. Daniel says:

    Dudingen är fiiiin….

  2. Pingback: Cara Menghilangkan Kutil Kelamin,cara menghilangkan kutil kemaluan dengan bawang putih,Cara Mengobati Kutil Kemaluan,Obat Kutil Kelamin di Apotik,Salep Kutil Kelamin Ampuh Rontok dalam 3 Hari,cara mengobati kutil kelamin pada pria,Mengobati Kutil Kelamin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>