Mammas marängtårta, även kallad Pinocciotårta
Smet nr 1:
3 Äggulor
1 ½ dl socker
5 msk mjölk
½ dl smält margarin
1 tsk vaniljsocker
5 tsk bakpulver
Detta vispas ihop
Smet nr 2 (maräng)
3 äggvitor som vispas till hårt skum
3½ dl socker röres sedan i äggvitan.
Bred först ut smet nr 1 på en plåt med kanter, och smörpapper i botten, därefter marängsmeten, detta gräddas tillsammans i 200 grader i ca 20 minuter.
När den har kallnat, dela kakan i 2 delar och lägg ev jordgubbsskivor på den undre. Det går lika bra med rivet syrligt äpple, och sen grädde på denna del.
När valfri fyllning ligger på plats, på med grädde och den andra bottnen. Stryk därefter upp hela tårtan med ytterligare grädde, och garnera med ev jordgubbar. Dajmkulor är också gott att ha på.
Det går åt mellan 5-6 dl grädde till tårtan.
Att tänka på; gör inte tårtan så långt i förväg innan den ska ätas, marängen smälter av all grädde. Allt går att förbereda tills just grädden ska läggas på!
Superdupergod!!!