Mammas marängtårta

Mammas marängtårta, även kallad Pinocciotårta

Smet nr 1:

3 Äggulor

1 ½ dl socker

5 msk mjölk

½ dl smält margarin

1 tsk vaniljsocker

5 tsk bakpulver

Detta vispas ihop

Smet nr 2 (maräng)

3 äggvitor som vispas till hårt skum

3½ dl socker röres sedan i äggvitan.

Bred först ut smet nr 1 på en plåt med kanter, och smörpapper i botten, därefter marängsmeten, detta gräddas tillsammans i 200 grader i ca 20 minuter.

När den har kallnat, dela kakan i 2 delar och lägg ev jordgubbsskivor på den undre. Det går lika bra med rivet syrligt äpple, och sen grädde på denna del.

dsc04372-small

När valfri fyllning ligger på plats, på med grädde och den andra bottnen. Stryk därefter upp hela tårtan med ytterligare grädde, och garnera med ev jordgubbar. Dajmkulor är också gott att ha på.

Det går åt mellan 5-6 dl grädde till tårtan.

Att tänka på; gör inte tårtan så långt i förväg innan den ska ätas, marängen smälter av all grädde. Allt går att förbereda tills just grädden ska läggas på!

Superdupergod!!!

dsc04373-small

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>