Äppelsaft

1 kg äpplen

1 liter kokt vatten som fått svalna lite

1 krm Natriumbensoat

1 tsk Citronsyra

ca 2½ dl socker

Dela äpplena i småbitar och lägg i en bunke eller stor gryta. Kärnhus och skal ska vara kvar.

Häll på det varma vattnet tillsammans med natriumbensoat och citronsyra, rör om och täck över med ett lock. Låt stå i 2-3 dygn.

Sila av saften. Mät volymen och tillsätt 1 dl socker per 5 dl saft. Rör till sockret löst sig.

Häll upp på flaskor.

Klart!

Jättegod att kolsyra, blir lite cidersmak på den då! =)

Man måste vara ganska snabb när man börjar dela äpplena så att de inte blir bruna, man kan täcka med vatten eftersom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>