Mormors Duro

Mormors Duro, född 2013-06-09 hos familjen Luckman i Munka-Ljungby. Han är av rasen Gotlandsruss.

Pappa heter Allgunnens Uno 518, och mamma Dessan 3426.

Duro kom till mig av en slump nästan, i somras då min andra häst höll på att bli ensam och behövde sällskap. Meningen var att jag ville ha  en shetlandsponny, mest som sällskap då, och senare till dottern Kajsa. Men hur det nu blev, kom han till mig. Med sig följde kompisen Mormors Vinge, som stallkompisen Helene köpte.

Vi hämtade pojkarna en varm dag i slutet på juni och de var lite väl magra så de blev nöjda och glada när de kom ut på ett rätt stort bete!

IMG_1746[1]    IMG_1747[1]

IMG_1760[1]

 

Vi påbörjade tömkörning ganska snart, men först gällde att kunna gå ordentligt bara. Vi tog dem en och en, hade 2 grimskaft och handskar på, för dehär herrarna gillade att stå på bakbenen minsann. Efter några dagar kunde vi börja själva tömkörningen och de har varit jätteduktiga, lättlärda och mycket snälla. Duro är en mycket trevlig ponny, och kan mycket väl tänkas bli barnponny när han blir äldre. En “Farbror” Duro.

I slutet på augusti var det dags för en liten tripp till Wången för unghästrådgivning. Jag kunde inte följa med, men Helene tog båda och fick lite omdömen på dem. Bra resultat fick de, och såhär såg pappret ut jag fick med hem:

IMG_2073[1]

 

Inte illa pinkat! Nu ska vi ta det lite lugnare med träningen, bara underhålla så att de kommer ihåg vad vi lärt oss, sen blir det nog en sommarpremiering nästa sommar igen, för att få lite poäng! Kanske äger jag ett avelsämne?

IMG_2071[1]    IMG_2069[1]

Duro 20140912                                                            Duro ligger, Vinge står 20140912

duro2

 

Duro 1 dag gammal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>