Enkel äppeldessert

Den tar lite tid denhär desserten, men den är definitivt värd att vänta på!

Du behöver:

Äpplen (1 per person)

Strösocker och kanel

smör

Vaniljsås (valfri sort)

Gör såhär:

Skala äpplena och kärna ur dem, skär till nedersidan lite så att de står bra. Ställ dem i en ugnssäker form. Strö i blandning av socker och kanel i hålet där kärnhuset suttit, ca 2-3 tsk. Strö även över äpplet. Hyvla på en skiva med smör, och skjuts in i ugnen!

Låt den bakas på ca 175-200 grader i närmare en timme, du kan känna med en vass kniv om äpplet är mjukt.

När du tycker att äpplet är klart så lägger du över äpple på en tallrik och äter med vaniljsås, eller kanske glass om du hellre vill det!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>