Bruna – Godis Fröken

dsc00802-small1

Detta är Bruna, eller som hon egentligen heter – Godis Fröken.

Hon är född 1998, den 30/4 och blir i år 15 år. Vi träffade varandra 2008 då hon var 10 och det var inte direkt kärlek vid första ögonkastet, det var mer en grej att jag skulle övervinna rädsla efter en hästolycka. Bästa sätt är kanske inte att köpa en häst som man inte känner, men det var i alla fall vad jag gjorde.

Sakta med säkert och efter några duster så kom kärleken. Det sägs att det tar ett år att lära känna en häst, och jag tycker att det, i det närmaste stämmer.

dsc00804-small

Mitt första år med henne så stod hon ute på landet i ett stall på landet och hon hade lite svårt med bilar och trafik. Vi har försökt arbeta bort rädslan och lyckats himla bra!

dsc00165-small

Efter ett år flyttade vi till Solstallet, ett stall som står ca 2 kilometer hemifrån mig. Det går att promenera bort dit så det ligger nära och bra. Det ligger så till att trafik hörs hela dagarna, men på behörigt avstånd. Hon har gjort det jättebra! Nu går hon utan problem bredvid bilar, de kan komma upp bakifrån och dra på släpvagn utan att det berör henne nämnvärt.

Målet har varit att rida hem henne, in på gården och låta henne äta äpplen. Detta är gjort och ska nog göras flera gånger!

dsc00091-small

Hon är en snäll men bestämd dam, kan gärna försöka testa nya personer, men är aldrig, aldrig elak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>