Apelsinsaft

Denna sats ger ca 1½ liter koncentrat.

1 kg apelsiner

5 dl vatten

9 dl socker

1 msk citronsyra

Tvätta och borsta av frukten i varmt vatten, skala av det yttersta gula med potatisskalare. Koka upp vattnet och häll det hett över de gula skalen i en skål. Rör ner socker och citronsyra, låt lagen kallna, rör under tiden. Skär itu frukten, pressa ur saften och blanda ner i den kalla sockerlagen. Sila saften. Häll på rena flaskor, tillslut och förvara mörkt och svalt.

One Response to Apelsinsaft

  1. Pingback: kutil

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>