Evas Kycklinggryta

2 st kycklingbröstfiléer

3 gula lökar

3 tärningar hönsbuljong

3-5 dl grädde (ju mer desto godare)

svartpeppar, grovmalen

Presad citron

salt, och ev lite vitpeppar plus en gnutta vitlökspulver

 

Dela kycklingen i bitar, lite större än tärningar, stek dessa i smör tills det blivit yta på dem.

Häll över i en större gryta och låt puttra tillsammans med grovhackad lök. Töm på ett glas med vatten när allt fåt värme, och lägg i hönsbuljongtärningarna. Salta och peppra. Lägg även i ca 1-1½ tsk pressad citron.

När allt har kokat ihop så töms grädden över och ska koka på svag ärme i ytterligare 5-7 minuter, tills grädden blir krämig.

Servera med ris och sallad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>