Rabarbercrumble med glass

Pajdeg

1 dl mjöl

2 dl havregryn

1 dl farinsocker

125 g smör

5 dl skivade rabarber

3 dl rörsocker

Blanda alla ingredienser till deg. Smöra en form och lägg i rabarberna plus rörsocker, smula sen på degen. Grädda i ugn i 200-225 grader i ca 20 minuter.

Glass

6 äggulor

250 g socker

1 vaniljstång

3 l mjölk

4 dl grädde

Vispa äggulorna och socker pösigt. Koka mjölk och grädde med vaniljstångens frön (urskrapat) och själva stången. Slå den varma gräddmjölken över äggen och värm till 85 grader. Sila av gräddmjölken och kyl ned. Frys glassen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>