Rabarbersorbet

Rabarbersorbet serverad på jordgubbscarpaccio

150 gram rabarber, hackat

2 dl socker

2 dl vatten

1 st passionsfrukt

0,5 dl vitt vin

500 gr jordgubbar

Tillagning

1. Koka upp socker och vatten och slå över rabarbern. Mixa väl och sila bort fruktköttet.

2. Blanda därefter i vinet och kärnorna från passionsfrukten. Häll blandningen i ett bläck och ställ in i frysen. Rör om med en slev var 15 minut tills det har tjocknat/frusit.

3. Skiva jordgubbarna tunt och lägg ut på tallrikarna. Lägg en kula sorbet ovanpå och garnera med passionsfruktskärnor.

rabarber

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>